5.6.2004 illalla Lappeenranta

Lähtöä edeltävä viikko kului vikkelästi kodin loppumuuton kanssa (= ajelua edestakaisin Mäntyharjun ja Hakunilan välillä) ja sitten Mäntyharjulla tavaroiden lajittelussa, kun loppuvaiheessa muuttoa pakkaaminen ei enää ollutkaan yhtä systemaattista kuin alussa. Pyykkikonekin sai pyöriä ties kuinka monta kertaa ja vielä lähtöpäivänä piti ompeluhommiakin tehdä. Viimeisen viikon aikana välillä ehdittiin illalla vasta puolen yön aikaan saunaan ja pohdittiin jo suunnitellun lähtöpäivän siirtämistäkin, mutta tulimme siihen tulokseen, että vaikka meillä olisi viikko lisäaikaa, niin yhtä lailla me keksisimme vastaavan määrän lisähommia. Sama sutina olisi silloin vain jatkunut. Itse veneen varustaminen hoitui lopulta yllättävän helposti, kaiketi jotakin on opittu aiempien kesien kahden kuukauden reissujen varustamisesta tai sitten toteamme matkan varrella, mitä kaikkea puuttuu. Lähtöä edeltävänä päivänä (torstaina) tosin tuntui veneessä sisällä hieman uskomattomalta, mihin kaikki tavarat saadaankaan piilotettua. Kun tavarat oli vaan nostettu veneeseen, niin eipä siellä kunnolla pystynyt edes  liikkumaan, mutta eipä tällä hetkellä enää montaakaan tavaraa ole paikkaansa etsimässä.

Suunnitelman mukaisesti perjantaina illan suussa irrotimme köydet Ristiinan kotilaiturista ja suuntasimme kohti pursiseuramme RiPS:n majaa. Sauna maistui ja tulipahan tänäkin kesänä edes kerran Saimaassa uitua. Grillin äärellä oli mukava istuskella ja nauttia upeasta illasta. Oma haikeutensa on jättää Suomen kaunis suvi taakse (ja kaikki hyttyset...), mutta onpahan vastaavasti uusia juttuja edessä.  Tosin pursiseuran rouvat uhkasivat lähettää hyttysenininää liitetiedostona ja kerätä hyttysiä purkkiin.

Lauantaiaamuna (siis tänään 5.6.) irrottauduimme Korkean uudesta komeasta laiturista vilkutellen laiturille jääville. Saimme hyvän purjehduspäivän ja otimme ensimmäisen kerran käyttöön tavoittelemamme periaatteen kulkea ilman kiirettä sen mukaan, mikä hyvältä tuntuu. Emme nimittäin menneetkään vielä Saimaan kanavaa alas niin kuin vielä eilen ajattelimme, vaan tulimmekin tänne Lappeenrantaan. Huomenna sitten menemme kanavan alas ja jäämme joko alasululle tai jatkamme matkaa merelle sen mukaan, millaista vastatuulta on luvassa. Äskeinen merisää lupasi 8-12 m/s lounaistuulta eli täysvastaista.

Viimeisten parin kylmän viikon jälkeen on sää nyt aivan ihanan lämmintä (reilu 20 astetta). Tuntuu ihan kesältä. Vielä ei oikein osata kuitenkaan mieltää sitä, että edessä on todella pitkä loma.

 


Lähtövilkutukset Korkeassa


"Saimaan norpan" lähtöterveiset s/y Irikseltä

Paluu etusivulle