29.5.2004

Lukuvuosi on viimeinkin takana ja nyt on aikaa kirjoittaa tännekin.  Viimeiset pari viikkoa ovat olleet varsinaista hullunmyllyä, kun olemme pakanneet  kotiamme ja jakaneet tavaroitamme sukulaisten ja ystävien nurkkiin, mutta nyt kodin suhteen häämöttää jo loppusuora.  Yksi autokuormallinen vielä Mäntyharjulle ja vähän siivousta, niin ensimmäinen  vuorotteluvapaaurakka on ohi (käsittämättömän  paljon ihmisellä on tavaroita, joita ehkä joskus mahdollisesti saattaa tarvita!). 

Venettä ja matkaa varten laadimme hyvissä ajoin listan hankinnoista ja hoidettavista asioista ja vaikka erilaisten pienten tavaroiden hankintalistasta vedetään jatkuvasti ostetut tavarat yli, niin samanaikaisesti lista tuntuu toisesta päästä vaan kasvaneen. Toki viime päivien aikana se on selvästi jo lyhentynyt. Nähtäväksi jää, mistä maasta ja milloin viimeiset listan hankinnat saadaan tehtyä vai tullaanko toimeen ilman niitä.  Yllättävän paljon on ollut myös asioita, jotka täytyy muistaa hoitaa, kun aikoo olla vuodenkin verran Suomesta pois ja luultavasti olemme vielä koko joukon asioita unohtaneet, toivottavasti emme kuitenkaan mitään kovin tärkeää (hoidettu on ainakin vuorotteluvapaapaperit, verovirasto, osoitteen muutos, Kela, lehtien, kirjakerhon, TV:n katkaisut, vakuutusasiat, pankki- / luottokortit ...). Näiden touhujen ohessa on tietysti ollut omat kevätsutinansa kouluissamme.

Seuraavaksi alkaa sitten veneen laitto.  Tähän mennessä olemme saaneet veneen veteen, maston pystyyn, kirjahyllyn ja kolmannen akun telineen puolivalmiiksi ja sisäpuolen hyvin sotkuiseksi.  Seuraavana on vuorossa kirjahyllyn lakkaus, akkutelineen kiinnittäminen paikalleen, uuden autopilotin (Autohelm 4000) loppuasennus, invertterin kiinnittäminen jne. Kai puomi ja purjeetkin olisi hyvä saada paikalleen! Tietysti jäljellä on myös normaali veneen varustaminen ruokineen, vaatteineen, kirjoineen ym.  Lista tuntuu aika pitkältä ja aikaa ensi perjantaihin on kovin vähän.  Saas nähdä, kuinka paljon on tekemättömiä hommia, kun irrotamme köydet perjantaina 4.6. Ristiinassa ja suuntaamme nokan kohti Korkiaa, missä nautimme lähtölöylyt pursiseuramme saunassa.

Keskiviikkona 9.6. on tarkoitus olla Helsingissä Katajanokan vierassatamassa, jolloin iltapäivällä/illalla tapaamme vielä ystäviämme.

Paluu etusivulle